1. marraskuuta 2012

Skulptaus osa 9: Yleisesti 6mm skulptauksesta

Tällä kertaa käydä pienen yleiskatsauksen, kuinka 6mm skaalaan voi skulptata rautalankaa armaturena käyttämällä.
Koska 6mm skaala on paljon pienempi, ei normaalisti armatureen tarvitse tehdä mitään käsiä, vaan pelkkä väärinpäin käännetty U-muoto riittää hyvin. Alla kuva aiheesta:


Tässä skaalassa ei kannata alkaa tehdä välikerrosta, jossa muotoilee lihaksia, vaan kannattaa suoraan skulptata pintakerros mahdollisimman hyvin heti alkuunsa, jottei sille tarvitsisi jälkeenpäin tehdä mitään.
Itse aloitan aina jaloista. Otan siis pienen palasen massaa ja muotoilen siitä jalkojen ympärille kengät ja housut. Kauhean suuria yksityiskohtia ei tarvitse alkaa tehdä, sillä skaala on niin pieni, mutta kengät on hyvä yrittää erottaa housun punteista.
Toisena osana teen torson ja mahdollisen paidan tai takin. Jos torsoon tulee varusteita (esim. tetsaria, haarniskaa ym.) kannattaa ne muotoilla heti tässä vaiheessa.
Torson jälkeen on parasta tehdä kädet ja mahdolliset varusteet jotka ovat käsissä. Käsiin ei kannata käyttää lankaa, vaan muotoilee ne suoraan massasta. Näissä ei kauheasti voi hifistellä, joten suosittelen esim. rynnäkkökivääriä skulptatessa tyytymään siihen, että ne tärkeimmät asiat näkyy josta voit erottaa että kyseessä on rynnäkkökivääri eikä esimerksiksi patonkikori.

Viimeisenä kannattaa tehdä pää. Jos päähän tulee kypärä tai hattu, se kannattaa tehdä samalla kertaa, muuten voi tulla vaikeata tehdä päähän varustusta ilman, että hahmo muuttuu bubble-headiksi.

Tässä vielä esimerkkikuva miltä lopussa näyttää 6mm hahmo:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti