18. lokakuuta 2014

Suurennuslasista ideoihin

Suurennuslasin avulla skulptaamista on tullut joskus tehtyä ja se on ihan toimiva ratkaisu varsinkin pienemmissä skaaloissa. Jalkaväen tekeminen 6mm skaalassa melkeinpä vaatii suurennuslasia.
Nyt on mietinnässä että minkälaisen suurennuslasin sitä hankkisi. Vaihtoehtoina on mm. pöydän reunaan kiinnitettävä tai sitten pöytälamppu jossa on suurennuslasi. En oikein ole varma kuinka mukava vaihtoehto olisi käyttää päähän kiinnitettävää suurennuslasia, pitkän aikaa jos skulptaa niin luulisi sen olevan vain haitaksi, joten jätän sen vaihtoehdon laskuista pois.
Pitäisi myös joskus kokeilla mikroskoopilla skulptaamista, kyseistä tekniikkaa käyttää GHQ omassa 1:285 skaalassaan.

Tästä onnistuin tietenkin eksymään siihen, että tekisi mieli kokeilla skulptata sotalaiva jossain pienessä mittakaavassa. Ja juuri tämä on skulptauksen suurimpia ongelmia! Ideoita tulee tuhat kertaa enemmän kuin ehtii toteuttaa niitä. Varsin vaarallista on myös kiinnostuksen lopahdus, eli kun jättää skulptin kesken ja siirtyy seuraavaan. Toisaalta, jos jatkaa väkisin skulptin tekemistä vaikka ei kiinnostaisi, niin onko enää kyseessä mukava harrastus vai pikemminkin työ josta ei paljoa palkkaa saa?

Sitten vielä pohtimisesta johonkin konkreettisempaan.
Ostin Biltemasta heräteostoksea tinanpoisto-/korjaustyökalut -sarjan ja ajattelin testata niiden käyttöä skulptauksessa. Noh, heti paketin avattua tuntui virheostokselta nuo. Käsiosat on halpaa muovia hyvin kulmikkaassa muodossa, eli eipä ole kauhean mukavat käsiin. Toki nuo varmaan käy hyvin uudelle skulptaajalle joka haluaa testailla kuinka se skulptaus onnistuu, mutta ainakin omat käteni on jo tottunut mukavempiin kädensijoihin, joten nuo vain häiritsevät keskittymistäni.
Suosittelen siis käyttämään rahaa vähän enemmän ja hankkimaan paremmat kuin nämä:
http://www.biltema.fi/fi/Tyokalut/Hitsaaminen-ja-juottaminen/Juotostarvikkeet/Tinanpoisto-korjaustyokalut-6-kpl-19729/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti