1. elokuuta 2012

Sculptaus osa 6: Suojavarusteet


Ajattelin nyt kirjoittaa pienen tekstin suojavarusteista kun sitä ehdotettiin. Suojavarusteiden käyttöä suosittelen, vaikka näen asian jokaisen omana asianaan jos on tietoinen riskeistä. Ehkä tärkein suojavaruste on massojen käsittelyssä hanskat (kumihanskat toimivat hyvin, milliputin kanssa suositellaan nitriilihanskoja). Ainakin greenstuff ja milliput voivat ärsyttää ihoa ja tuhota hermoja sormistä pitkällä aikavälillä. Suosittelen katsomaan pakkausten ohjelapuista ne varotukset, ei ne siellä turhaan ole.
Suojalaseja suositellaan käytettävän ainakin greenstuffin turvallisuusohjeessa. Skulptatessa harvoin silmiin lentelee massoja, mutta jos niin käy, niin se vaatii sairaalassa käynnin. Jos käytät jossain vaiheessa skulptausta sähkötyökaluja, esim. dremelliä hiomiseen, käytä suojalaseja.
Hengityssuojainta tulisi käyttää jos hioo greenstuffia tai milliputtia, lisäksi hyvästä tuuletuksesta pitää pitää huolta jos lämpötila on yli 38 celcius astetta.

Fimon kanssa ei tarvitse suojalaseja, hengityssuojaimia eikä suojahanskoja. Ainoa mitä pitää varoa, on, ettei fimoa kovetettaessa lämpötila nouse yli 130 celcius asteen. Liian kuuma lämpötila voi päästää ilmaan kaasuja, tosin nähtävästi kyseinen lämpötila on vasta jossain 190 asteen paikkeilla.

Älä säilytä massoja ruuan kanssa samassa paikassa ja pidä ne lasten ulottumattomissa. Älä myöskään käsittele massoja paikoissa, joissa syödään tai valmistetaan ruokaa. En myöskään suosittele massojen käyttöä tiloissa, joissa on pieniä lapsia (vaikka eivät olisikaan samaan aikaan paikalla). Massojen pieniä paloja voi jäädä lattialle huomaamatta ja lapsi voi ne noukkia sieltä suuhunsa.

Suojavarusteita saa rautakaupoista ja vastaavista (esim. Hong Kong - tavaratalot)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti