2. lokakuuta 2012

Pientä lisäinffoa armatureista

Hieman kiireellistä on ollut, enkä ole viitsinyt laittaa mitään hätäisesti kirjoitettua tekstiä blogiin. Nyt ajattelin kuitenkin jotain nopeata kirjoittaa, jotta tiedätte että olen elossa ja yhä blogia jatkan.

Tulin tilanneeksi paria erilaista armaturea skulptaukseen. Vaikka kyseisiä skaaloja en niin paljoa harrasta, halusin ihan mielenkiinnosta nähdä mitä etuja mikäkin armature tuo skulptaukseen.


Laidoilla näkyy Dan Kellyn tekemät armaturet. Vasemmalla oleva on 25mm kokoluokkaa ja oikealla puolella oleva on 32mm kokoa. Näitä löytyy myynnistä erilaisissa perusasennoissa mm. kyykyssä, kallistuneena eteenpäin, hieman taaksepäin nojaava jne.
Armatureilla ei ole käsiä, joten näistä saa helposti tehtyä hyvin erilaisia figuureita. Itse olen huomannut parhaimmaksi tavaksi porata pieni reikä olkapäihin sivulta, liimata rautalanka reikään kiinni ja muotoilla rautalangasta käden asento (sekä mahdollinen ase tai esine). Alhaalla kuvassa pieni havaintoesitys:



Ensimmäisessä kuvassa keskellä oli Ebobin armature, jonka koko on 30mm. Vaikka aluksi armature näyttää siltä, että sitä taivuttamalla ohuista nivelistä saisi oikean asennon tehtyä, asia ei ole näin. Materiaali katkeaa helposti. Näitä siis kuuluu käyttää "leikkaa ja liimaa" -tyylillä. Itse pidän sitä hieman turhan hankalana ja aikaa vievänä.

Itse aion kokeilla jotain hieman Kellyn armaturejen kaltaista ratkaisua 15mm skaalaan. Tietysti monen asennon tekeminen omaksi armaturekseen vie aikaa sekä muottimateriaalia. Kuitenkin itse skulptailen sen verran, että tuo vaiva on pieni hyötyihin verrattuna.

Pieni huomio vielä. Yleensä armaturet sisältävät lyijyä, joten älä syö armaturejasi, vaikka ne näyttäisivätkin herkullisilta. Kädet kannattaa aina pestä kun on käsitellyt lyijyä.

2 kommenttia:

  1. Hmm ihan käteviä pikku vinkkejä. Tuollaistakin voisi olla ihan mielenkiintoista kokeilla joskus. Oikeastaan postauksestasi jäi kaipaamaan lähinnä jotain linkkiä mistä näitä mahtaisi saada tilailtua...

    VastaaPoista
  2. Niinno, googlellahan olisi nuo myös löytänyt helposti, mutta tässä vielä linkit: http://tablewarfare.com/shop.htm ja http://www.ebobminiatures.com/products/tools.htm

    VastaaPoista