8. lokakuuta 2012

Skulptaus osa 7: Kasvojen skulptaus

Tässä osassa kerron miten itse teen pään skulptauksen. En väitä, että omani olisi ainoa oikea tapa eikä myöskään paras tapa. Lähinnä jaan oman tekniikkani sen takia, jos joku sitä haluaa kokeilla tai saa ideoita itselleen. 

Koska skulptaan pääosin 15mm skaalassa niin esitän pään skulptaamisen kyseiseen skaalaan. Tein esimerkin suurennoksena, ihan vain jotta saisin edes jonkinlaisia kuvia (vaikka nekään eivät ihan täysin parhaimpia ole).

Teen normaalisti Greenstuffista päät, mutta nyt käytin Fimo Softia esimerkissä.
Aluksi otin tikun päähän massaa jota muotoilin sormillani hieman soikioon päin. 



Tämän jälkeen teen silmien kohdalle syvät viivat, joista lähden muokkaamaan silmiä.


Tämän jälkeen "avaan" silmiä isommiksi venyttämällä viivaa ylöspäin ja alaspäin. Samalla nenänvarsi alkaa muotoutua silmien keskelle.


Tämän jälkeen kavennan pään alaosaa, jotta saan muokattua poskia vähemmän pyöreiksi ja saan samalla leukaa esiin. 


Tämän jälkeen alan muokkaamaan nenää enemmän esille. Työnnän silmien alta molemmilta sivuilta nenää kasaan, niin että nenänpää tulee näkyviin. Tämän jälkeen työnnän myös alhaalta päin massaa kohti ylös, niin että nenä erottuu pään alaosasta. Kuvasta tuli vähän epäselvä, mutta ajatus siis on saada nenä selvästi erottumaan, sillä 15mm skaalassa nenä muokkaa paljon kasvojen ilmettä.


Tämän jälkeen teen viivamaisen suun, jota muokkaan ylhäältä ja alhaalta, sekä sivuilta niin, että se on mukavan näköinen omiin silmiin.  Lopuksi pehmennän vielä pään muotoja pallopäisellä työkalulla ja vedellä, niin ettei liian jyrkkiä muotoja jää näkyville. Tässä on hyvä mm. ottaa silmien ympäriltä liian syviä muotoja poius, samoin kun poskia muokata vielä inhimillisempään muotoon.

Lopputulos 15mm skaalassa Greenstuffilla tehtynä noi näyttää tältä:


Yleensä jätän pään yläosan aika pieneksi, sillä skulptaan erikseen mahdollisen kypärän hahmon päähän ja 15mm skaalassa on hyvä jättää tilaa kypärälle reilusti, sillä liian ohuen kerroksen skulptaaminen tuppaa olemaan vaikeata. 

Suuremmissa skaaloissa voi käyttää hyvin erilaista tapaa skulptata päätä, esimerksiksi nenän voi skulptata erillisestä palasta kasvojen päälle vasta sen jälkeen kun silmät ja suu on tehty sekä kovettuneet. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti